Menu
#Kementerian Dalam Negeri tidak melihat sebarang salah laku dengan tindakan Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar yang mengeluarkan arahan melalui twitter kepada pegawai dan anggota polis untuk melakukan siasatan ataupun tindakan.

Ini adalah menurut Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi dalam jawapan bertulis parlimen.

"Hebahan sebegini tidak menyalahi sebarang undang-undang serta peraturan yang sedia ada dan mudah serta cepat disebarkan kepada masyarakat umum.

"Kementerian tidak melihat sebarang salah laku telah dilakukan memandangkan Ketua Polis Negara telah menjalankan tugas beliau dengan mengeluarkan arahan supaya tindakan segera dapat diambil terhadap sesuatu isu yang ditimbulkan.

"Tiada ada sebab tindakan disiplin patut diambil berdasarkan inisiatif yang telah diambil dalam usaha membuat penyebaran berkenaan,” katanya.

Ketua Polis Negara mencuri tumpuan apabila beliau gemar menggunakan twitter untuk mengeluarkan arahan kepada anggota dan pegawainya dan juga sering membuat komen di ruang siber.
0 comments:

Post a Comment

 
Top