Menu
#Umno Johor perlu bangkit dan menebus semula maruah dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14) dengan merampas kembali kerusi yang hilang kepada pembangkang, kata Naib Presiden Umno, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Ahmad Zahid yang juga timbalan perdana menteri berkata meskipun pada mulanya dibolosi atas kesilapan teknikal, pihak pembangkang bagaimanapun berupaya meningkatkan pegangan kerusi di Johor pada PRU13, lapor Bernama.

"Mengikut profil di Johor ini, saya bimbang dengan apa yang kita (Umno dan Barisan Nasional) perolehi (pada PRU13 lepas), Johor adalah tapak kuat Umno dan Barisan Nasional (BN) tetapi telah dibolosi pihak pembangkang," katanya.

Namun beliau percaya Umno Johor yang dipimpin oleh menteri besar dan ketua badan perhubungan Umno negeri Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin mampu membuat penebusan maruah dan merampas kembali kerusi Dewan Undangan Negeri dan Parlimen tersebut.

"Bagaimanapun, ia tidak akan berjaya tanpa dukungan rakan-rakan yang terdiri daripada sayap-sayap di bawah UMNO dan BN," katanya ketika berucap merasmikan persidangan perwakilan Umno bahagian Sembrong, di Kluang hari ini.
0 comments:

Post a Comment

 
Top