Menu
#BANDUNG – Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi tiba di sini hari ini untuk menghadiri Forum Pihak Berkuasa Kawal Selia Penyiaran Pertubuhan Kerjasama Islam (IBRAF) di Kota Bandung esok.

Beliau disambut oleh Duta Besar Malaysia ke Indonesia, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim dan para pegawai kanan kedutaan.

Ahmad Zahid yang juga Menteri Dalam Negeri, ialah salah seorang yang akan menyampaikan ucaptama pada forum tersebut bersama Menteri Koordinator Bidang Kemaritiman Indonesia, Luhut Binsar Pandjaitan serta Menteri Komunikasi dan Informatika Indonesia, Rudiantara.

IBRAF ialah forum yang berusaha untuk memenuhi keperluan bagi kerjasama yang semakin meningkat di kalangan Pihak Berkuasa Kawal Selia Penyiaran negara-negara Islam di tengah-tengah era pendigitalan.

IBRAF ditubuhkan berikutan Deklarasi Bersama mesyuarat OIC 2011 dan antara objektif ialah untuk memupuk dialog dan kerjasama antara pihak berkuasa kawal selia penyiaran, untuk menyediakan forum bagi pertukaran maklumat, pandangan dan pengalaman mengenai topik bersama penyiaran.

IBRAF terbuka kepada mana-mana pihak berkuasa kawal selia penyiaran kebangsaan atau badan kerajaan yang mempunyai fungsi yang sama di negara-negara anggota OIC.
0 comments:

Post a Comment

 
Top