Menu
#Badan Perhubungan UMNO Kelantan dan UMNO Bahagian Gua Musang diminta memastikan perkhidmatan kepada rakyat di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Nenggiri diteruskan setelah penyandangnya Datuk Mat Yusoff Abdul Ghani dilucutkan kelayakan sebagai wakil rakyat kerana muflis.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata tiada keperluan pilihan raya kecil diadakan kerana sudah melepasi tempoh yang mengizinkan ia dilangsungkan.

"Kita reda dengan kekosongan kerusi berkenaan, namun kita serah kepada Badan Perhubungan UMNO negeri (Kelantan) untuk menentukan dI segi perkhidmatan kepada rakyat dan UMNO Bahagian Gua Musang akan mengendalikan perkhidmatan di DUN berkenaan," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Program Penerapan Nilai-Nilai Murni di Bulan Ramadan di Masjid Mahmudi di sini, malam ini.

Ahmad Zahid, Naib Presiden UMNO yang menjalankan tugas Timbalan Presiden parti, berkata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang juga Presiden UMNO dan Pengerusi BN telah dimaklumkan berhubung kekosongan kerusi DUN Nenggiri.

Khamis lepas, Speaker Dewan Undangan Negeri Kelantan Datuk Abdullah Ya'kub mengisytiharkan kerusi DUN Nenggiri kosong berikutan penyandangnya Mat Yusoff muflis.

Abdullah dilaporkan berkata DUN Kelantan menerima surat pemakluman daripada Jabatan Insolvensi Malaysia cawangan Selangor pada 28 Mei lepas yang memaklumkan Mat Yusoff telah muflis.
0 comments:

Post a Comment

 
Top